Logo Open Love Over ons
Terug naar het overzicht

Een open relatie starten, hoe doe je dat?

Een open relatie starten, hoe doe je dat? - Open Love

Als je van plan bent om een open relatie te beginnen, is het belangrijk om eerst te overwegen wat dit voor jou en je partner betekent en om goed te communiceren met elkaar over jullie verwachtingen en grenzen. Hier zijn enkele stappen die je kunt nemen om een open relatie te starten:

Praat met je partner over wat jullie willen en wat jullie niet willen in een open relatie. Maak duidelijke afspraken over wat wel en niet is toegestaan en leg deze vast in een contract of afsprakenlijst. Wees open en eerlijk met elkaar over wat je voelt en wat je wilt. Probeer jaloezie te vermijden en blijf communiceren over wat je nodig hebt om je gelukkig en vervuld te voelen.

Zoek professionele hulp als je het moeilijk vindt om met jaloezie of andere complexe emoties om te gaan. Een therapeut kan je helpen om de juiste balans te vinden en om te leren hoe je op een gezonde en respectvolle manier met een open relatie omgaat. Als laatste is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat je veilig blijft en dat je je gezondheid en welzijn op de eerste plaats zet. Maak gebruik van condoom en andere vormen van anticonceptie om soa's en ongewenste zwangerschappen te voorkomen, en wees voorzichtig met wie je ontmoet en wat je doet.

Open Love Hand

Dit artikel is je cadeau gedaan door de makers van Openlove.nl, hét datingsplatform voor mensen met een open relatie. Probeer het gratis.

Verder lezen?