Logo Open Love Over ons
Terug naar het overzicht

Een monogaam ingerichte samenleving

Een monogaam ingerichte samenleving - Open Love

De reden waarom de samenleving over het algemeen monogaam is geworden, is omdat dit werd gezien als de beste manier om kinderen te verzorgen en te beschermen in een wereld die vaak gevaarlijk en onvoorspelbaar is. In het verleden was het belangrijk voor mensen om zich te verenigen met één partner om samen te werken en te overleven in een wereld die vaak uitdagend was. Dit leidde ertoe dat monogamie werd gezien als de norm en dat andere vormen van liefde en verbinding werden afgedaan als afwijkend of zelfs immoreel.

Bovendien is monogamie vaak gekoppeld aan religieuze en culturele normen en waarden, wat ervoor zorgt dat het nog steeds sterk wordt afgedaan in veel samenlevingen. Hoewel er tegenwoordig meer openheid en acceptatie is voor andere vormen van liefde en verbinding, is de monogame norm nog steeds dominant en worden mensen die andere keuzes maken vaak geconfronteerd met sociale stigmatisering en discriminatie.

In wezen is de reden waarom de samenleving monogaam is geworden gebaseerd op culturele en historische factoren, en hoewel er tegenwoordig meer openheid is voor andere vormen van liefde en verbinding, is de monogame norm nog steeds sterk aanwezig in de samenleving.

Open Love Hand

Dit artikel is je cadeau gedaan door de makers van Openlove.nl, hét datingsplatform voor mensen met een open relatie. Probeer het gratis.

Verder lezen?